Over JilleJille | Het verhaal achter JilleJille.

Over JilleJille | Wie zijn wij?

JilleJille originele geboortekaarten trouwkaarten adoptiekaarten tweelingkaarten        JilleJille originele geboortekaarten trouwkaarten adoptiekaarten tweelingkaarten

Eerlijk - creatief - gedreven - uniek

Waarom de naam JilleJille?

Mijn naam is Jille, dat zal je niet verbazen. "JilleJille" hoorde ik mijn hoofdschuddende mama vroeger zeggen als ik wat doms had gedaan.
Het leek mij daarom een goed idee om deze enigzins negatief klinkende uitspraak, om te zetten in iets positiefs :-)
Al 17 jaar bestaat de huidige kaartensite JilleJille.nl!

Iets over mijzelf.

Ik ben Jille van de Pas, getrouwd, moeder van 2 geweldige zonen :-) en de ontwerpster van alle kaarten.

Vanuit mijn werkzaamheden als styliste en illustrator van prints voor kinderkleding kreeg ik regelmatig de vraag om mijn illustraties ook voor geboortekaartjes te gebruiken. De reacties waren zo positief dat ik in 2005 de webshop www.JilleJille.nl ben gestart. In verschillende collecties geboortekaartjes, trouwkaarten en rouwkaartjes voor de allerkleinsten, jubileumkaarten en uitnodigingen, breng ik mijn ervaringen uit de styling samen in grafische producten. Sinds 2011 is de site zo aangepast dat je nu zelf je kaarten naar eigen idee kunt aanpassen of ontwerpen.

Ervaring

Jarenlang werkte ik in de kinder-styling, als mede-directeur en styliste van 'Tatuut' babykleding en voor andere grote bedrijven in Nederland en België, mijn specialisatie lag daar in het maken van prints en dessins. Daarnaast ben ik coupeuse en maak ik nog steeds kostuums voor theater en dans, met name voor de Academie voor Theater en Dans te Amsterdam. 

JilleJille.nl; het team en meer

Sinds 2015 heeft JilleJille een klantenservice die zorg draagt voor alle bestellingen. Dit team bestaande uit o.a. Pieter, Femke, Carla, Nicoline, Mireille en Gabriëlla, Ryan en Sanne. Zij staan je te woord aan de telefoon, controleren de kaarten die besteld zijn en zorgen dat deze ook tijdig gedrukt worden.

In 2010 heb ik een nieuwe site geopend; babyrouwkaartjes.nl. Een eigentijdse collectie rouwkaartjes voor de allerkleinsten. Inmiddels is deze site opgenomen bij JilleJille.nl, om de collectie rouwkaarten voor kindjes te bekijken klik hier.

Leuk als je ons ook volgt op Instagram & facebook & Pinterest, zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en onze akties!

Je kunt JilleJille kennen van; De Negenmaandenbeurs | In de Wolkenbeurs | Viva Mama | Kindermusthaves | Minime | Flavourites | Kindje op Komst | Zank You | Hippe Geboortekaartjes | Pretty Orange | Salut | Wensplein | Bébé-jou | Anel | Zwangere Zaterdag WKZ Utrecht | love2bemama | Love4Kidz | ik ben zwanger | Allenieuwegeboortekaartjes | Babybladen | Webshopvoorkids | Alles over geboortekaartjes | Zwanger | Viva Mama | Huwelijk.nl | Viva mama | Minimi |

Geboortekaarten van JilleJille, een warm welkom voor je kindje

Ik streef er naar een kaartje te ontwerpen waar jullie blij van worden, want je wilt de komst van jullie kindje natuurlijk met een mooie eigentijdse kaart aankondigen. Het blijft fantastisch en bijzonder om zo’n kleine uk in je handen te kunnen sluiten, zulke fijne, mooie momenten moeten worden gekoesterd!

Veel plezier met rondneuzen en ik wens je een mooie en voorspoedige zwangerschap toe!”

 

..................................................................................................................................................................

JilleJille in de Pers:

..................................................................................................................................................................

Mooi artikel over trouwkaarten in Zankyou.nl;

Klik hier om het artikel te lezen.

 

mooie geboortekaarten en trouwkaarten save-the-date

Zoektocht naar het perfecte geboortekaartje

Blog van Sofie92 • 

Wat een moeilijke keuze! Het geboortekaartje kiezen! Voor mij is dit een heel belangrijk punt, maar toen ik aan de zoektocht startte, had ik nog helemaal niets voor ogen! Het enige wat ik in gedachten had, was dat het kaartje zeker het jongensachtige en tegelijkertijd het schattige van een baby’tje moest uitstralen. Liefst ook een kaartje met een persoonlijke touch.

stijlvolle rouwkaarten en geboortekaarten van jillejille

Voor mij is het ook belangrijk dat ik de kaartjes zo snel mogelijk kan ontvangen na de geboorte, zodat ik iedereen snel op de hoogte kan brengen! Mijn zoektocht begon dus gewoon op internet. Mijn eerste gedacht was, wow, wat is er veel keuze! Maakt het er zeker niet gemakkelijker op.

Na een tijdje surfen, kwam ik op een wel hele leuke site terecht... JilleJille.nl. Nadat ik heel de website heb doorlopen, heb ik enkele kaartjes op het oog die een grote kans maken om het perfecte geboortekaartje te worden.

Geboortekaartje zelf online aanpassen aan jouw voorkeur

Wat ook enorm leuk is aan deze website, is dat je het kaartje gewoon zelf online kan aanpassen aan jouw voorkeur! Tekst, afbeeldingen, achtergrond, gewoon bijna alles! Zoals ik eerder aanhaalde, vind ik dat zeer belangrijk. Zo kan je er zelf die persoonlijke touch aan geven.

Zie je het kaartje graag eens op voorhand, dan kan je gewoon een proefdruk aanvragen al vanaf €1,00 en dat heb ik dan ook gedaan. Deze week nog zal ik het kaartje ontvangen en ik ben heel benieuwd en opgewonden om het te zien! Het ontwerp van mijn keuze houd ik nog even voor mezelf tot onze kleine held geboren is.

de leukste geboortekaartjes en trouwkaarten bij JilleJille.nl

Verder ben ik dan gaan kijken naar de prijzen en levering. De prijs is zowat dezelfde als allemaal, wat natuurlijk ook een belangrijke rol speelt in onze keuze. Maar wat ook erg leuk is, is dat de levering in België en Nederland super snel is! Als je voor 18u00 besteld, heb je de kaartjes de volgende dag al in de bus zitten! (met folie +1 dag) Lang leven online bestellen!

Leuke extra's

Op JilleJille.nl bieden ze ook nog een super leuke extra aan, namelijk een canvas met een ontwerp van je geboortekaartje! Als we beslissen om via deze website onze kaartjes te bestellen, zal ik zeker en vast ook zo’n canvas bestellen om op te hangen in de babykamer! En ik denk zelfs als we onze kaartjes toch ergens anders halen ik het zeker ook zou bestellen omdat het zo’n leuk idee is.

Als jullie er nog niet uit zijn, is het zeker de moeite waard om deze site eens te bezoeken, je zal zien dat er veel keuze is, naar ieders smaak! Je kan er ook trouwkaartjes bestellen, dus als mijn partner ooit om mijn hand vraagt, weet ik al gelijk waar ik zeker een kijkje zal nemen!

 

..................................................................................................................................................................

JilleJille en Minime

6 originele geboortekaartjes die nét een tikje anders zijn

Er zijn zoveel leuke geboortekaartjes te vinden, maar op den duur zie je als mommy-to-be door de bomen het bos niet meer. Want welke zijn nu echt leuk en origineel? Wij zochten 6 originele geboortekaartjes uit in verschillende stijlen, zodat ook jij de leukste originele geboortekaartjes kan uitkiezen.

Stoer en veelzijdig

Deze olifantentekening lijkt zó weggelopen uit een schetsboek, maar is door zijn felle kleur perfect voor een origineel geboortekaartje. Deze opvallende kaart spotten wij bij het uitgebreide aanbod van Jille Jille. Deze stoere olifant kan je trouwens niet alleen gebruiken voor je geboortekaartje, maar kan ook aangepast worden tot een adoptiekaart! Want ook baby's die uit je hart worden geboren verdienen een origineel geboortekaartje, toch?

geboortekaartje olifant vintage stoer zelf maken

JilleJille heeft een leuke collectie geboortekaartjes in verschillende stijlen zoals retro, modern, Hollands en vrolijk. Het aanbod is groot, van stoere spijkerstof of houten kaartjes met hippe stempels tot lieve kaartjes met vintage labels. Je kan de kaartjes naar wens personaliseren door deze zelf via de website aan te passen, of helemaal jullie eigen unieke kaartje te ontwerpen. 

Leuke bijkomstigheid: de verzendkosten zijn gratis.

mooie geboortekaarten adoptiekaarten en trouwkaarten bij jillejille

 

..................................................................................................................................................................

 

JilleJille kaarten bij Hippegeboortekaartjes.nl
                    
Een kijkje achter de schermen bij JilleJille

Hoera! We mochten bij Hippe-Geboortekaartjes weer een nieuwe toffe designer verwelkomen: JilleJille. In deze blog geeft ze ons een creatief kijkje achter haar schermen!

Jille: “Dat mijn naam Jille is komt vast niet onverwacht! Ik woon en werk in Amsterdam en als je de babybeurzen bezoekt, ben je mijn kaarten vast wel eens tegengekomen.”

stijlvolle geboortekaartjes en trouwkaarten zelf maken

“Na mijn opleiding Textiele werkvormen-Tekenen en een coupeuse opleiding heb ik jarenlang de styling van kinderkleding gedaan voor diverse bedrijven. Het ontwerpen van printjes en dessins was echt mijn ding, daarom ben ik mij gaan verdiepen in de verschillende grafische computerprogramma’s. Al mijn ideeën kan ik daarmee vormgeven en dat zie je terug in mijn kaarten. Nu maak ik nog steeds regelmatig kostuums voor theater en dans, want die afwisseling vind ik heerlijk!”

originele geboortekaarten en trouwkaarten zelf maken

“De geboortekaartjes voor mijn twee zonen maakte ik zelf. Een aantal van mijn zwangere vriendinnen zochten ook naar een persoonlijke en originele aankondiging voor de geboorte van hun kindje en vroegen mij een passend geboortekaartje te ontwerpen. Hiermee werd ook de collectie geboortekaartjes van JilleJille geboren! Mijn ontwerpjes, ik gebruikte vaak ruitjes en dessins, vielen in de smaak en na mijn deelname aan de negenmaandenbeurs werden mijn geboortekaartjes ook voor baby’tjes in heel Nederland en België besteld.
Kaartjes voor een afscheid

Helaas maakte ik zelf en in mijn omgeving mee hoe prille ouders hun kindje verloren voor, tijdens of na de zwangerschap. Ook voor hen wilde ik mooie eigentijdse kaarten ontwerpen. In 2011 heb ik de site babyrouwkaartjes.nl gestart, inmiddels is deze onderdeel geworden van JilleJille.nl.

Inspiratie

“Ik ontwerp voor alle liefste, stoerste of hipste kindjes van de hele wereld! Een uurtje in het Westerpark met mijn tekenboekje geeft weer volop inspiratie, er is altijd wel wat te zien. Lekker rondstruinen op Pinterest of snuffelen in de kiosk levert ook altijd weer fijne nieuwe ideeen op. In mijn geboortekaartjes zie je mijn affiniteit met textiel en dessins ook vaak terug, kijk ook maar eens naar deze spijkerstofkaartjes.” http://www.jillejille.nl/spijkerstof-geboortekaartjes

spijkerstof kaartjes vintage steigerhout retro stijlvol romantisch

“Het was leuk ouderwets borduren om de kaartjes online te kunnen zetten.”

“Veel van mijn steigerhoutkaartjes hebben stoere stempels met warme, lieve teksten die je zelf eenvoudig een andere kleur kunt geven. Geheimpje: het sloophout uit de kaartjes zijn bewerkte foto’s van mijn vloer en kledingkast ? Het ontwerpen van geboortekaartjes vind ik na 10 jaar nog steeds heel erg leuk. Je kunt zoveel kanten op, lief of retro, hip of stoer! Het blijft een uitdaging om een goed en origineel ontwerp te bedenken.

..................................................................................................................................................................

JilleJille en Bébé-jou!

JilleJille heeft in 2010 weer twee nieuwe collecties voor Bébé-jou en Anel ontworpen! De collecties 'Boy' & 'Girl', worden onder licentie geproduceerd door Bébé-jou en Anel en was in vrijwel alle babyspeciaalzaken verkrijgbaar. Alles voor het eten en drinken, de baby- en de badkamer; van po tot badjas en speen, zie foto's hieronder.

                

JilleJille heeft in 2008 een collectie/babykamer voor Bébé-jou en Anel ontworpen! De collectie draagt de naam 'Beezz-Blue', wordt onder licentie geproduceerd door Bébé-jou en was alleen nog in in vrijwel alle babyspeciaalzaken verkrijgbaar. Alles voor het eten en drinken, de baby- en de badkamer; van po tot badjas en speen.

 

ontwerp babykamer door Jille van de Pas  2008 JilleJille.nl

..................................................................................................................................................................

Negenmaandenbeurs

JilleJille.nl is al 14 jaar lang vertegenwoordigd op de negenmaandenbeurs in de RAI te Amsterdam!

Kom je ook eens gezellig onze kaartjes in het echt bekijken! Natuurlijk hebben wij ook weer een leuke beursactie!

originele geboortekaartjes van JilleJille.nl op de negenmaandenbeurs

..................................................................................................................................................................

Zwangere Zaterdag WKZ Utrecht

Regelmatig is JilleJille met een stand te vinden
op de informatiemarkt in de hal van het Wilhelmina Kinderziekenhuis,
Lundlaan 6, 3584 EA Utrecht.
Openingstijden van 10.00 tot 16.00 uur

 

..................................................................................................................................................................

Een geboortekaartje

Vol trots wil je tegen iedereen zeggen dat je mama of papa bent geworden.

love2bemama.com  © Geschreven door Aniek

Dat jullie samen als gelukkig koppel ouders zijn geworden van jullie kindje. Om die mooie herinnering vast te leggen verstuur je naar je familie, vrienden en kennissen een geboortekaartje. ‘’Een eigentijds en warm welkom voor je kindje!’’ Dat is de slogan die de webshop JilleJille aan de wereld vertelt!
Belangrijke keuze?
Een geboortekaartje, het is niet niks. Zodra ik mijzelf weer eens in mijn babyfotoalbum bewonder word ik altijd herinnerd aan mijn geboortekaartje en gelukkig hadden mijn ouders toen der tijd (en nog steeds natuurlijk) een goede smaak. Ik ben dus heel blij met mijn geboortekaartje. ?Wat ik hiermee wil zeggen is dat een kaartje heel veel zegt. Het zegt iets over je ouders maar misschien ook wel over jou als klein lief persoontje die nog in zijn luier ligt. Een geboortekaartje past altijd precies bij de pasgeboren baby. ?Wat lijkt het mij moeilijk om het juiste geboortekaartje uit te zoeken. Het uitzoeken van een geboortekaartje kan veel ‘stress’ geven. Want zoiets wil je gewoon perfect hebben. Het moet het allerbeste kaartje zijn op de hele wereld en iedereen die dat kaartje met jullie goede nieuws ontvangt moet dat ‘’WAUW’’ gevoel hebben, toch? Of zie ik dat verkeerd?

Nu heb ik goed nieuws als jij nog het geboortekaartje uit moet zoeken of dat je misschien nog niet zwanger bent maar het misschien wel leuk vindt om alvast na te denken over HET geboortekaartje. Er bestaan websites die kaartjes ontwerpen met je eigen visie, die met paar drukken op de knop een mooie geboortekaartje voor je regelen, zoals jij dat wilt. De webshop die in het middelpunt staat in deze blog is JilleJille. Hun slogan kon je al lezen in de inleiding; ‘’Een eigentijds en warm welkom voor je kindje!’’ Juist dat is toch wat je wilt?

Do it yourself?

Hoe cool is het als je zegt: ‘’Jaja, dat geboortekaartje hebben wij (je wijst naar je man en naar jezelf) ontworpen, gaaf hé?!’’ Dat is toch echt iets uit 2012; iets helemaal naar je eigen smaak maken. Dit kan bij JilleJille. In de webshop staat precies uitgelegd hoe je te werk moet gaan. Hier vind je het stappenplan. Het lijkt mij heel ontspannend werken. Gewoon met een kopje thee samen met je lief een geboortekaartje uitzoeken. Je kunt je eigen draai eraan geven en huppa een proefdruk aanvragen. JilleJille geeft je die vrijheid.

Zelf heb ik ook paar kaartjes ontvangen om te kijken hoe ze in werkelijk zouden zijn. Het kaartje met de spijkerstof achtergrond vind ik heel hip. Je kunt hem ook vinden op de website van JilleJille. Verder moet ik eerlijk toegeven dat ik zelf heel kieskeurig ben, dus vind het moeilijk om te zeggen wat ik precies zou ontwerpen of zou willen. Die van Merel, die je terug ziet op mijn foto, vind ik wel heel leuk voor een meisje. Lekker vrolijk en gewoon lekker meisjesachtig en daar houd ik van!? Niet geheel onbelangrijk is de naam die jullie je kindje gaan geven, om je inspiratie te geven moet je zeker eens op de website kijken van JilleJille want daar staan hele leuke babynamen op! Handig voor als je inspiratieloos bent.

..................................................................................................................................................................

Winactie

Win een geboorteschilderijtje t.w.v. 35,00 euro of een leuk rugtasje met de naam van je kindje.

Volg ons op Facebook om altijd op de hoogte te blijven van onze acties.

..................................................................................................................................................................

Een geboortekaartje van JilleJille

love2bemama.com
door Melanie

Een eigentijds en warm welkom voor je kindje, wie wil dat nou niet? Een geboortekaartje van JilleJille voldoet helemaal aan jouw wensen. Je kan je eigen kaartje ontwerpen, maar ook hun kaartjes als uitgangspunt gebruiken en aan eigen wensen zelf aanpassen is een mogelijkheid. De tekst, de kleur of de vormgeving veranderen? Geen probleem, dit is allemaal mogelijk bij JilleJille. Het is niet moeilijk, dus neem zeker een kijkje op de site. Maak je eigen geboortekaartje en bestel een proefdruk.

Een nieuwe start
Het geluk van de geboorte van een zoon of dochter, dubbelgeluk bij een twee- of meerling of een warm welkom geluk bij een adoptie, voor iedereen zijn er de mooiste kaarten. Aan alle kanten van de kaartjes is met zorg en liefde gewerkt om deze zo mooi mogelijk te maken en dat is wat mij betreft gelukt!

Bijzonder
Hip, lief of stoer, hollands, retro of trendy, met of zonder foto, JilleJille heeft het allemaal. Te kiezen op verschillend soort papier met bijpassende enveloppen. Heb je hulp nodig bij het kiezen van een naam voor je kindje of zoek je nog een tekst voor op de kaart? Deze zijn tevens te vinden op de site. Ook is er rekening gehouden met babyrouwkaartjes. Voor een afscheid, omdat niet elk begin klopt. Je kindje is er en heeft voor altijd een plaatsje in je hart gekregen…..

Mooie momenten om te koesteren
JilleJille staat voor stoere eenvoud, rake lijnen en krachtige designs. Daarbij vertederen de ontwerpen door gebalanceerde, herkenbare en fraaie, kleurrijke dessins. De reacties van klanten die al besteld hebben geven een mooi beeld weer van hoe Jille werkt en wat ze doet. Jille van de Pas verstaat haar passie en haar vak en blijft vernieuwen. Zo kan je binnenkort geboorteschilderijtjes bestellen van ieder ontwerp die op de site staat.

© Geschreven door Melanie

..................................................................................................................................................................

Een eigentijds en warm welkom voor je kindje

Verwelkom je kindje zoals het hoort, met een leuk geboortekaartje. En heb je niet één kindje, maar een tweeling of drieling gekregen? Geen probleem! Op JilleJille.nl hebben ze geboortekaartjes voor iedere gelegenheid.

JilleJille.nl is een bedrijf waar je online de leukste geboortekaartjes kunt maken. Dit leuke concept is opgezet door Jille van de Pas. Een grafisch ontwerpster met een eigentijdse en originele ontwerpstijl. Zo weet je zeker dat je het leukste kaartje kunt verwachten.

Op JilleJille.nl vind je mooie, lieve maar ook stoere kaartjes in de verschillende collecties. Ze bieden namelijk fotogeboortekaartjes, getekende kaartjes of spijkerstof geboortekaartjes aan in Hollandse, hippe, retro of moderne stijl. Natuurlijk kun jij je kaartje precies ontwerpen zoals jij dat wilt en leuk vindt. Bijvoorbeeld door de foto’s, tekeningen, teksten en kleuren zelf aan te passen.

Nieuw bij JilleJille.nl: Spijkerstof- print geboortekaartjes. Hip en origineel, want wie heeft er nou wel eens een geboortekaartje met een spijkerstof print ontvangen? Precies. Bij JilleJille.nl is er altijd wel iets nieuws en origineels te ontdekken.

Ook krijg je nu een gratis proefdruk van je kaartje met de actiecode die op de site te vinden in. Hierdoor kun je vooraf bekijken of je kaartje naar wens is en ben je verzekerd van een goede kwaliteit.

..................................................................................................................................................................

Babyrouwkaartjes.nl

Babyrouwkaartjes | omdat niet elk begin goed gaat

Posted by Redactie Love4Kidz on March 10th, 2011

Een onderwerp waar veel (prille) ouders niet aan willen denken. Maar toch overkomt het nog heel veel papa’s en mama’s: het overlijden van je zo gewenste kindje, voor, tijdens of na de zwangerschap. En ook al klopt het hartje niet, het kindje is er wel! Speciaal voor deze heel moeilijke en bijzondere gebeurtenis zijn er babyrouwkaartjes. Geboortekaartjes met een afscheid. Niet zoals het zou horen, maar omdat het gebeurd.

Bij JilleJille.nl maken ze al een tijdje geboortekaartjes. Maar sinds kort is daar een nieuwe dimensie bij gekomen. Haar handgetekende kaartjes zijn ook prachtig als babyrouwkaartje. Daarom is de website babyrouwkaartjes.nl ontstaan. Hier kun je nu uit verschillende handgetekende rouwkaartjes kiezen. Ze zijn niet verdrietig, zoals je wellicht had verwacht. Of zwart wit. Nee, de kaartjes zijn in heldere vrolijke babykleurtjes. De printjes zijn lief en zacht: hartjes, wolkjes, bloemetjes en sterretjes. Ook is het mogelijk om een eigen foto in het ontwerp op te laten nemen of een afdruk van het voetje en handje.

Alleen aan de binnenkant kan je echt zien dat het om een ‘ander’ kaartje gaat. Immers hier staat jouw persoonlijke tekst en is er ruimte voor een geboorte- en sterfdatum. De tekst en het lettertype kun je helemaal naar eigen smaak aanpassen. Daarnaast is het mogelijk om een roze of blauw randje rondom de enveloppe te laten drukken.

Eigentijdse moderne rouwkaartjes voor baby en kind  bij Babyrouwkaartjes.nl

Noot van de redactie:

Nadat ik zelf afscheid heb moeten nemen van een kindje tijdens de vijfde maand van de zwangerschap, kan ik enigszins uit ervaring spreken dat het helpt bij de verwerking om het ‘echt’ te maken. Iedereen mag immers weten hoe blij je bent met jouw wondertje. Dat het er was en dat het er had mogen zijn, als het anders had gelopen.

Inmiddels is babyrouwkaartjes.nl onderdeel geworden van JilleJille.nl. Om de collectie rouwkaartjes te bekijken klik hier