Hoe werkt het bestellen van kaarten precies

Handleiding van de editor. Hoe werkt de ontwerptool?

* Hoe kan ik de teksten bewerken en toevoegen?

* Hoe kan ik het lettertype veranderen?

* Hoe kan ik mijn teksten makkelijk uitlijnen?

* Hoe kan ik de kleuren aanpassen?

* Waar vind ik al jullie afbeeldingen?

* Hoe kan ik een afbeelding verwijderen?

* Hoe kan ik een eigen afbeelding uploaden?

* Hoe kan ik een afbeelding verkleinen of vergroten?

* Hoe kan ik een afbeelding kopiëren?

* Ik wil een stap terug zetten in mijn ontwerp (undo)

* Hoe kan ik een afbeelding spiegelen?

* Hoe kan ik een afbeelding draaien?

* Hoe kan ik een afbeelding transparant maken?

* Hoe kan ik een achtergrond uitvullen?

* Hoe plaats ik een afbeeldingen naar de achtergrond of juist naar voren?

* Ik wil graag een kaartje in een ander formaat?

* Ik wil graag mijn kaartje dupliceren in mijn account, kan dat?

* Hoe kan ik mij gekozen kaartje opslaan?

 

Drukwerk

* De snijmarge

* Kleurafwijkingen

* Het papiersoort kiezen

 

Ontwerp met een foto

* Hoe moet de kwaliteit van mijn foto zijn?

* Hoe plaats ik mijn foto in een kader?

 

Hoe kan ik mijn kaartje bewerken in de ontwerptool?

* Hoe kan ik de teksten bewerken en toevoegen?

-Klik rechts boven op de button 'Tekst' om teksten toe te voegen. Om een tekst te veranderen, klik op de tekst in de kaart om deze te selecteren.
-Typ nu jouw eigen tekst in het menu rechts, deze tekst zie je vervolgens in de kaart ook terug.
-In elk afzonderlijk tekstvak past maar één kleur en één soort lettertype.
-Maak het vak passend om je tekst heen.
-Tekstvakken kun je eventueel draaien met het ronde pijltje onder aan het tekstvlak.
-Kies de tekstgrootte en let erop dat je de tekst er niet te groot of juist te klein plaatst. Leesbaar en subtiel is vaak het mooiste en rustiger.

* Hoe kan ik het lettertype veranderen?

Het lettertype kun je aanpassen door eerst op de betreffende tekst te klikken / te selecteren of een nieuwe tekst toe te voegen. Er verschijnt nu rechts een keuzemenu met al onze beschikbare lettertypes.

* Hoe kan ik mijn teksten makkelijk uitlijnen?

Het is rustig voor het oog als de teksten mooi onder elkaar staan. Om precies te kunnen werken kun je gebruik maken van het raster wat je rechts boven de kaart in het menu vind. Door hier op te klikken verschijnen er hulplijnen die het makkelijker maken de tekst recht onder of naast elkaar te plaatsen. Deze hulplijnen worden niet meegedrukt.

* Hoe kan ik de kleuren aanpassen?

-De kleuren kun je aanpassen door de afbeelding of tekstvlak die je zou willen aanpassen te selecteren.
-Er verschijnt dan een selectiekader om deze beelden en in het menu rechts zie je dit beeld ook verschijnen. Hieronder zie je een vierkantje met de huidige   kleur.
-Als je daar op klikt verschijnt het kleurenpalet, kies hieruit de kleur die je liever zou willen hebben.
-Wil je een eigen kleur gebruiken, vul dan bij 'Custom' in het kleurpalet jouw eigen kleurcode in.

* Waar vind ik al jullie afbeeldingen?

-Als je het kaartje van jouw keuze geopend hebt in de editor kun je deze gaan bewerken. Onze afbeeldingen die je kunt gebruiken voor het personaliseren van   je kaartje vind je rechts in de beeldbank onder de button 'Afbeeldingen en versieringen' .
-Als je hierop klikt verschijnen al de categoriën met onze beelden die je kunt gebruiken.
-Klik vervolgens op de èèn van de categoriën om alle plaatjes te zien en te selecteren. (Vergeet niet naar beneden te scrollen om alle categoriën te zien.)
-Mis je een afbeelding, neem dan op; info@jillejille.nl, dan ontwerpen we deze voor je. :-)

* Hoe kan ik een afbeelding verwijderen?

Je kunt een afbeelding of tekst verwijderen door deze eerst te selecteren in de ontwerptool. Er verschijnt dan een kader om de betreffende afbeelding of tekst met rechts boven een rode cirkel met een kruisje. Klik hierop om het beeld weg te gooien.

* Hoe kan ik een eigen afbeelding uploaden?

-Je kunt jouw eigen foto's en afbeeldingen ook gebruiken in onze kaarten. Als je jouw kaart geopend hebt in de editor zie je rechts de button 'Afbeeldingen en versieringen' staan.
-Als je hier op klik zie je een blauwe button met een wolkje met de tekst 'Upload een eigen afbeelding'
-Klik hierop om jouw eigen plaatje te kunnen uploaden. Let op dat de afbeelding van hoge kwaliteit (300dpi) moet zijn voor een mooi resultaat.
-Afbeeldingen gevonden op internet kun je niet gebruiken omdat het beeldrecht van iemand anders is. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele boetes.

* Hoe kan ik een afbeelding verkleinen of vergroten?

Alle kaartjes blijven altijd in je account staan, dit net zolang je je account bij JilleJille.nl aanhoudt. Maar als je jouw account verwijdert, dan verwijder je hiermee ook al je gegevens dus ook al je ontworpen en opgeslagen kaarten worden dan verwijderd.

* Hoe kan ik een afbeelding kopiëren?

Wil je een bepaald element of tekst meerdere keren gebruiken in je kaart dan kan het makkelijk zijn om deze te kopiëren.
-In de ontwerptool, daar ben je als je een kaartje geopend hebt, zie je links boven in het menu een icoontje met twee rechthoekjes staan over elkaar.
-Selecteer het beeld of de tekst die je wil kopiëren.
-Klik op het icoontje met de rechthoekjes.
-Ga op de pagina staan waar je de afbeelding wilt hebben
-Klik nu op het icoontje links boven met de 'enkele' rechthoek om de afbeelding te kunnen 'plakken'

* Ik wil een stap terug zetten in mijn ontwerp (undo)

Om even terug te kijken naar je vorige stap in het ontwerpproces, kun je gebruik maken van de de twee gebogen pijltjes. Deze vind je in de ontwerptool links boven. Door op het meest linker pijltje te klikken kun je de vorige stap die je hebt gemaakt ongedaan maken. Klik je op het pijltje wat naar rechts buigt dan maak je de laatste actie/stap opnieuw.

* Hoe kan ik een afbeelding spiegelen?

-Selecteer eerst de afbeelding die je wilt spiegelen, Rechts in het menu zie je onder de afbeelding twee buttons met driehoekjes.
-Klik je op de 1e buttun, met de 'staande' driehoekjes dan spiegel je de afbeelding van links naar rechts en andersom.
-Klik je op de 2e button, met de 'liggende' driehoekjes dan spiegel je de afbeelding van boven naar beneden en andersom.

* Hoe kan ik een afbeelding draaien?

-Selecteer de tekst of afbeelding die je schuin wilt zetten. Onder aan het kader wat nu om de het beeld heen staat zie je een cirkel met een gebogen pijltje,   deze kun je bewegen en draaien door er met je cursor op te gaan staan.
-Een andere optie om het beeld te draaien is met het schuifbalkje in het menu rechts onder, hier kun je de exacte graden van de draaiing instellen.

* Hoe kan ik een afbeelding transparant maken?

Selecteer eerst weer de afbeelding die je wilt aanpassen. In het menu rechts onder zie je dan een schuifbalkje waarmee je de transparantie van de afbeelding kunt veranderen. Hier kun je indien gewenst het percentage van de transparantie invullen.

* Hoe kan ik een achtergrond uitvullen?

Het is belangrijk als je een afbeelding voor de achtergrond wilt gebruiken, deze helemaal uit te vullen, dus iets over het 'ontwerp-vlak' te laten vallen. Hiermee voorkom je dat er wellicht witte randjes ontstaan bij het afsnijden van het drukwerk. -Selecteer eerst weer de afbeelding die je wilt spiegelen, rechts in het menu zie je nu twee buttons met pijlen.
-Klik je op de 1e button, met de horizontale pijl dan word de afbeelding horizontaal uitgevuld.
-Klik je op de 2e button, met de verticale pijl dan word de afbeelding verticaal uitgevuld.

* Hoe plaats ik een afbeeldingen naar de achtergrond of juist naar voren?

De afbeeldingen worden laagje op laagje in jouw kaartje geplaatst. Je kunt een afbeelding of tekst naar achteren of juist naar voren plaatsen door deze eerst te selecteren in de ontwerptool. In het menu rechts zie je dan 4 buttons naast elkaar met 'wiebertjes' boven elkaar.
-Klik je op de 1e button, met 4 wiebertjes waarvan de onderste donker is, dan verplaats je het plaatje naar de achtergrond.
-Klik je op de 2e button, met 2 wiebertjes waarvan de onderste donker is, dan verplaats je het plaatje èèn laag naar beneden.
-Klik je op de 3e button, met 2 wiebertjes waarvan de bovenste donker is, dan verplaats je het plaatje èèn laag naar boven.
-Klik je op de 4e button,met 4 wiebertjes waarvan de bovenste donker is, dan verplaats je het plaatje naar de voorgrond.

* Ik wil graag een kaartje in een ander formaat?

Heb je een leuk dubbel kaartje gezien in onze collectie, maar wil je deze liever als enkele kaart of andersom? Of heb je een vierkant kaartje gezien, maar wil je deze graag als liggende of juist in een staande versie, wij kunnen elk formaat gratis voor je wijzigen!  Stuur ons een mailtje en laat ons weten om welk kaartje in jouw account het gaat en naar welk formaat we het voor je kunnen wijzigen Contact. 

* Ik wil graag mijn kaartje dupliceren in mijn account, kan dat?

Als je een kaartje hebt opgeslagen in je account kun je eenvoudig een kopie maken van deze kaart zodat je bijvoorbeeld niet steeds alle teksten opnieuw hoeft in te voeren als je een tweede versie wilt maken.
-Open het kaartje waar je een kopie van wilt maken
-Links in de turkoise menubalk zie je in de hoek 3 streepjes staan met 'bestand', klik hierop.
-Je ziet nu de naam van je kaartje, dan 2 rechthoekjes met de tekst; 'Een kopie maken', klik hierop.
-Er staat nu een kopie van deze kaart opgeslagen in je account.
-Deze kaart kun je hier nu ook eventueel een andere naam geven om verwarring te voorkomen.

* Hoe kan ik mij gekozen kaartje opslaan?

Ben je tevreden over je kaartje dan is het slim om deze op te slaan in je account, zodat het niet verloren gaat. Als je je kaartje geopend hebt zie je recht daarboven een tekstbalkje waarin je de naam eventueel kunt aanpassen. Daarnaast zie je een icoontje met de tekst 'Ontwerp opslaan'. Wanneer je daarop klikt, wordt het kaartje opgeslagen in je account en kun je het altijd later weer terugvinden en eventueel verder bewerken.

Drukwerk

* De snijmarge

De afloop, overloop of snijmarge zorgt ervoor dat er een kleine speling is in het ontwerp tijdens het 'schoon' snijden van jouw kaartjes. Als je een foto of patroon gebruikt in je kaart als beeldvullende achtergrond laat deze achtergrond dan doorlopen tot en met de rand buiten je kaartvlak. Zo voorkom je dat er witte randjes ontstaan na het afsnijden van de kaarten. Deze marge wordt zichtbaar om de buitenkant van je kaart als je tekst of afbeeldingen in onze editor selecteert en gaat verschuiven.

* Kleurafwijkingen

Voor iedere bestelling worden de kleuren opnieuw per kaart gemengd in onze drukmachines. Hierdoor kan het zijn dat er een minimaal kleurverschil ontstaat tussen de eerder bestelde proefdruk en de definitieve oplage.

* Het papiersoort kiezen

Het papier kiezen heeft is natuurlijk iets van persoonlijke smaak. Als je een proefdrukje besteld krijg je alle papierstalen meegestuurd. Bij een donkere achtergrond raden we je aan om een papiersoort zonder structuur te kiezen. Bij een gladde papiersoort heeft de inkt een strakke dekking. Voor ontwerpen met een lichte achtergrond is het papiersoort Oud-Hollands of Linnen (voor foliekaarten)ook mooi. Deze twee papiersoorten bevatten een voelbare structuur, wat erg mooi is met lichte kleuren maar bij donkere achtergronden nadelig omdat de inkt hier minder goed op hecht.

Ontwerp met een foto

* Hoe moet de kwaliteit van mijn foto zijn?

Wil je een foto gebruiken in jouw kaartje gebruik dan een foto’s met een grootte van minimaal 1 MB (300 dpi) dat heb je nodig voor een goede drukkwaliteit. Als je de foto’s door een professionele fotograaf laat maken, zijn de foto’s juist vaak weer in een te groot formaat, waardoor deze in het ontwerp gecomprimeerd worden en de kwaliteit verliezen. In dat geval neem contact met ons op en stuur de foto per mail naar ons toe, zodat we deze kunnen optimaliseren voor een mooi resultaat van het drukwerk.

* Hoe plaats ik mijn foto in een kader?

Het kan soms erg mooi zijn om een foto in een kader te plaatsen. Je kunt kaders vinden bij onze afbeeldingen in de beeldbank. Als jouw foto niet helemaal de juiste verhoudingen heeft of niet in het gewenste kader past, kan je de foto het beste even bijsnijden voordat je 'm upload. Heb je hier hulp bij nodig, dan horen we dat graag!