koperfolie geboortekaart hart en watercolor

Vind hier onze lijst met; Meisjesnamen | Jongensnamen | Unisex namen

Tips bij het kiezen van een voornaam voor je baby! 

Tip 1;

Jij bent het die samen met je partner over de voornaam beslist. Laat je dus niet al te zeer beïnvloeden door wat andere mensen in je directe omgeving van je naamkeuze vinden. Het is dus niet zo'n goed idee om anderen om hun mening te vragen.

Tip 2;

Maak een lijstje met je favoriete namen. De komende maanden van je zwangerschap kun je er nieuwe mooie namen bij schrijven of juist weghalen. Het maakt het makkelijker je definitieve keuze te maken als het zover is.

Tip 3;

Hoe klinkt de naam als je deze hardop uitspreekt en hoe klinkt ie in combinatie met de achternaam? Krijgt je kindje een lange achternaam dan zou je kunnen overwegen een korte voornaam te geven en omgekeerd.

Tip 4;

Let op de klank, een voornaam laten rijmen op een achternaam is niet aan te raden. Maar volg natuurlijk altijd jullie eigen idee.

Tip 5; 

Sommige namen hebben een negatieve bijklank gekregen doordat bekende personen met deze naam voor vervelende gebeurtenissen in het verleden hebben gezorgd. Pas op met namen van idolen, popsterren en andere bekende mensen. Wie vandaag je idool is, kan morgen misschien de fout ingaan en kan de naam zomaar een negatieve lading krijgen.

Tip 6;

Kies liever geen naam waarmee je kind geplaagd kan worden. Denk daarbij aan de combinatie met de achternaam bijvoorbeeld Merel Kuijkens of Wouter Calon ( initialen WC)

Tip 7;

Sommige namen zijn erg populair, het kan dan zomaar voorkomen dat jouw later met nog drie andere naamgenootjes in de klas komt zitten... Op de site van de SVB kun je zien hoe vaak jouw favoriete voornaam de laatse jaren is gekozen.

Tot slot;

De ambtenaar van de burgerlijke stand kan weigeren een voornaam te aanvaarden wanneer deze aanleiding geeft tot verwarring of het kind naar zijn of haar idee kan schaden als het bijvoorbeeld gaat om een lachwekkende, absurde of aanstootgevende naam.